ГоловнаПолітика

США розчарував вирок Луценка

США закликає Україну звільнити і екс-прем'єра Тимошенко.

США розчарував вирок Луценка
Фото: www.radiosvoboda.org

Уряд Сполучених Штатів Америки розчарований вироком у справі колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, і закликає Україну звільнити його і екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Про це йдеться в заяві уряду США, переданій Посольством Сполучених Штатів в Україну.

"Політично мотивоване переслідування опозиційних лідерів, включно з Луценком і колишнього прем'єр-міністра Тимошенко, викликає серйозну стурбованість щодо відданості уряду України демократії та верховенству права", - наголошується в документі.

"Ми приймаємо до відома рішення українського апеляційного суду, оголошене на початку цього тижня, відпустити колишнього виконуючого обов'язки міністра оборони Валерія Іващенка, якого також було ув'язнено на сумнівних підставах, і закликаємо уряд України звільнити пана Луценка і пані Тимошенко, які, на нашу думку, повинні мати необмежену можливість в повній мірі брати участь у політичному житті", - сказано в заяві уряду США.

Нагадаємо, сьогодні Луценка було засуджено до 2 років обмеження волі у справі про організацію незаконного стеження під час розслідування отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка.

Раніше, 27 лютого 2012 року, Печерський райсуд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram