ГоловнаПолітика

ПР: суд виніс обґрунтоване рішення у справі Луценка

Рішення суду у справі екс-міністра - це серйозний сигнал для всіх чиновників вищої ланки.

ПР: суд виніс обґрунтоване рішення у справі Луценка
Фото: Макс Левин

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник переконаний, що суд виніс обґрунтоване рішення у справі Юрія Луценка.

Про це він заявив у п'ятницю, 17 серпня, коментуючи рішення суду у справі екс-міністра внутрішніх справ, якого засудили до двох років обмеження волі за продовження стеження за водієм колишнього першого заступника голови СБУ, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Суд у справі Луценка ухвалив рішення в рамках чинного законодавства. Це рішення є обґрунтованим, а міра покарання відповідає ступеню тяжкості вчиненого правопорушення і тій небезпеці, яку становить це правопорушення для суспільства", - переконаний політик.

За його словами, закон про оперативно-розшукову діяльність дає великі повноваження посадовим особам втручатися в конституційні права і свободи громадян.

Два роки Луценко - занадто висока плата як для політичної "гри м\'язами". Мене ніхто не запідозрить у дружніх відносинах із Луценком, але те, як з ним вчинили, - неприйнятно для будь-якої демократичної країни.

— Віктор Балога, міністр надзвичайних ситуацій

"Зокрема, йдеться про прослуховування розмов підозрюваного у скоєнні правопорушення. І, безумовно, всі громадяни повинні бути впевнені в тому, що таке прослуховування, відповідно до закону, направлене на захист конституційних прав громадян і притягнення до відповідальності осіб, які вчинили правопорушення", - зазначив Володимир Олійник.

Депутат також зазначив, що рішення суду у справі колишнього міністра внутрішніх справ - це серйозний сигнал для всіх чиновників вищої ланки про те, що вони повинні дуже відповідально ставитися до своїх повноважень.

"Не можна недбало ставитися до виконання закону про оперативно-розшукову діяльність. Тому рішення суду у справі Луценка - це повчальний факт для тих осіб, які мають схожі повноваження", - резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні Луценка засудили до двох років обмеження волі у справі про організацію незаконного стеження під час розслідування отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Раніше, 27 лютого 2012 року, Печерський райсуд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram