ГоловнаПолітика

Держслужба спорту: Україна посіла 6-те місце на Олімпіаді

Відомство більше довіряє альтернативному підрахунку медалей.

Держслужба спорту: Україна посіла 6-те місце на Олімпіаді
Фото: noc-ukr.org

Державна служба молоді та спорту вважає більш об'єктивним альтернативний підрахунок медалей, згідно з яким Україна посіла 6-те місце у світі.

Перший заступник голови Держмолоді Сергій Глущенко на прес-конференції назвав найбільш об'єктивним підрахунок британського видання The Guardian, яке співвідносить кількість здобутих медалей на Олімпіаді з рівнем ВВП на душу населення і кількістю жителів країни.

Заступник голови Держмолоді повідомив, що, відповідно до такого підрахунку, за підсумками Олімпіади Україна посіла 6-те місце у світі.

Водночас він додав, що і підсумкове 14-те місце в офіційному підрахунку медалей є хорошим.

"Ми 14-ті у світі за кількістю золотих медалей на Олімпіаді. За загальною кількістю нагород ділимо 10-те і 11-те місце з Нідерландами. Мріяти нам бути на таких місцях у світі в інших галузях - економіці, бізнесі тощо", - повідомив він.

При цьому Глущенко зазначив, що насамперед необхідно рахувати успіхи олімпійців за загальною кількістю медалей, адже саме цей показник реально відображає рівень розвитку спорту в країні, а не тільки кількість золотих нагород.

Загальне зменшення кількості медалей, що їх здобули українці, Глущенко вважає загальносвітовою тенденцією.

"Зменшення кількості медалей - це загальна тенденція. Всі завоювали менше медалей, навіть провідні країни. Світ змінюється", - вважає він.

За словами Глущенка, багато країн купують собі спортсменів для досягнення високих результатів, часто українці борються проти своїх співвітчизників, представляючи вже інші держави, однак Україна діяти таким чином не має наміру.

Нагадаємо, українські спортсмени вибороли 6 золотих, 5 срібних і 9 бронзових медалей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram