ГоловнаПолітика

У Севастополі російську мову визнали регіональною

У порядку денному сесії було лише одне питання.

У Севастополі російську мову визнали регіональною
Фото: sannews.com.ua

Севастопольська міська рада на позачерговій сесії в четвер ухвалила рішення, згідно з яким російська мова в місті отримала статус регіональної.

У порядку денному сесії було лише одне питання.

Міськрада доручила міській державній адміністрації передбачити фінансування заходів, пов'язаних із виконанням норм закону під час формування бюджету на 2013 рік, і підготувати необхідні зміни до регіональної програми розвитку російської мови, російської культури в Севастополі до 2017 року.

У документі зазначено, що під час ухвалення було враховано рішення міськради від 26 квітня 2006 року "Про заходи щодо реалізації положень Європейської хартії регіональних мов або мов національних меншин стосовно російської мови на території Севастополя".

Контроль за виконанням рішення покладено на дві постійні комісії міськради.

Рішення підтримали одностайно 54 депутати, які брали участь у голосуванні.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в Одесі російська мова отримала статус регіональної. Тим часом у Криму введення російської мови відклали до осені.

Як відомо, Президент Віктор Янукович 8 серпня підписав Закон "Про засади державної мовної політики", що передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади в разі проживання  щонайменше 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram