ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Литвин обговорив з Кваснєвським і Коксом вибори в Україні

Спікер вважає, що потрібна серйозна розмова між владою і опозицією.

Литвин обговорив з Кваснєвським і Коксом вибори в Україні
Фото: www.mediaport.ua

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що для України вкрай важливо, щоб парламентські вибори відбулися демократично.

Про це він заявив під час зустрічі з колишнім президентом Республіки Польща Александром Кваснєвським і колишнім президентом Європейського Парламенту Петом Коксом, повідомляє прес-служба ВР.

"Необхідно, щоб відбулася серйозна розмова між владою, опозицією і суспільством з приводу подальших шляхів розвитку країни", - переконаний Литвин.

За його словами, потрібно відмовитися від "класового принципу: хто не з нами - той проти нас", від взаємної боротьби, оскільки така позиція небезпечна для країни. Всі складні питання політичного життя, зазначив Литвин, необхідно вирішувати виключно шляхом діалогу і досягнення компромісів.

"Діалог в передвиборний період утруднений, але він необхідний", - підкреслив голова Верховної Ради.

Зокрема Литвин зазначив, що Україна зацікавлена в успішності місії, яку сьогодні проводять Кваснєвський і Кокс, висловивши сподівання, що це дозволить "розвести хмари у відносинах між Україною і Євросоюзом".

У свою чергу Кваснєвський відзначив, що українська влада всіляко сприяє виконанню нинішньої місії. "Нам надані всі можливості", - сказав він.

Також Кваснєвський і Кокс висловили сподівання, що їх візит в Україну сприятиме поліпшенню відносин Україна-ЄС, і підтримали позицію голови Верховної Ради Україні у важливості налагодження діалогу і вирішенні всіх складних питань політико-правовим шляхом.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Микола Азаров у середу, 15 серпня, провів зустріч з екс-президентом Європейського парламенту Петом Коксом і колишнім президентом Польщі Александром Кваснєвським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram