ГоловнаПолітика

КВУ не має претензій до ЦВК із приводу реєстрації кандидатів

Черненко зазначає, що оскарження рішення з приводу Тимошенко і Луценка було б у кожнім разі.

КВУ не має претензій до ЦВК із приводу реєстрації кандидатів
Фото: vlasti.net

Комітет виборців вважає, що реєстрація кандидатів у депутати на парламентські вибори Центрвиборчкомом минула успішно.

Про це в інтерв'ю газеті "День" сказав голова правління КВУ Олександр Черненко.

"Організаційно процес реєстрації проходив нормально. Ми боялися, що ЦВК не впорається з таким великим потоком мажоритарників, оскільки раніше їх реєстрували окружні комісії. Тому щодо процедури питань не виникає", - сказав Черненко.

Він також зазначив, що кількість мажоритарних кандидатів сягне 5 тис. (ЦВК зареєстрував близько 3,5 тис.)

"У цілому це непогано, але розподіл (кандидатів в округах) дуже нерівномірний", - зазначив він.

При цьому Черненко наголосив, що в окремих округах кількість кандидатів сягатиме 40 осіб, що спричинить до суттєвого збільшення навантаження в таких округах на членів виборчих комісій.

Також він зазначив, що одним із проблемних моментів етапу виборчого процесу була відмова в реєстрації окремим претендентам у кандидати. При цьому він вважає, що, незалежно від рішення Центрвиборчкому щодо реєстрації колишньої прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, його оскарження в судах було б неминучим, оскільки якби вирішили зареєструвати їх, то Партія регіонів оскаржила б таке рішення.

Окрім того, він наголосив на відсутності претензій до ЦВК під час реєстрації або відмови це зробити претендентів на підставі проживання в Україні протягом останніх 5 років.

Черненко зазначив, що тут комісія не демонструвала вибірковості до реєстрації різних кандидатів і зареєструвала всіх, хто так чи інакше перебував у межах держави.

Зазначимо, крайній термін завершення реєстрації ЦВК кандидатів - 18 серпня.

13 серпня Центральна виборча комісія завершила прийом документів від партій і кандидатів у мажоритарних округах для реєстрації їх у загальнодержавних і мажоритарних округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram