ГоловнаПолітика

Ющенко: російська мова не може бути регіональною

Закон про мову підміняє поняття і несе загрозу деукраїнізації, вважає політик.

Ющенко: російська мова не може бути регіональною

Лідер партії "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає, що закон про мови підмінює поняття, надаючи російській мові статус регіональної, і несе загрозу згортання правових підстав для функціонування і розвитку української мови.

Про це він заявив в інтерв'ю радіо "Свобода".

"Регіональні мови - це корінні мови, а російська мова не є корінною. У нас підмінено дискусію. Мова навіть не про русифікацію - ті 13 областей вже русифіковані - мова йде про деукраїнізацію", - заявив Віктор Ющенко. Сам закон, за його словами, було ухвалено вирішальними голосами 30-ти "зрадників".

Ющенко назвав загрозою те, що дві політичні сили втягують Україну в протистояння, при цьому одна з них ігнорує все національне, а інша вдається до маніпуляцій на цій темі.

"Головним викликом для країни є протистояння двох кланів, які за ідеологічним визначенням не ставлять за мету національні інтереси. БЮТ і Партія регіонів Україну в спокої не залишать", - заявив він.

За словами лідера "Нашої України", мета його політичної сили - об'єднати голоси українців, які поділяють ідеї національного відродження й консолідації, демократії і свободи слова, а також євроінтеграційний курс.

"Наша мета - об'єднати мільйони людей навколо патріотичного проекту", - сказав Ющенко.

За його словами, вибори повинні змінити не владу, а курс держави на основі чіткої системи цінностей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram