ГоловнаПолітика

Іващенко не має наміру миритися з умовним терміном (Оновлено)

Захист екс-чиновника подасть касацію.

Іващенко не має наміру миритися з умовним терміном (Оновлено)
Валерий Иващенко
Фото: newsru.ua

Захист екс-першого заступника міністра оборони Валерія Іващенка має намір оскаржити в касаційному порядку сьогоднішнє рішення суду, що дозволило чиновникові вийти на волю.

Про це журналістів повідомив адвокат Борис Нечипоренко.

"Ми на цьому не зупиняємося, ми будемо подавати касаційну скаргу, оскільки вважаємо, що Іващенко не винен... Сьогодні ми отримали часткову перемогу, оскільки Іващенко буде від сьогодні на волі", - сказав він.

(Суд ухвалив таке рішення) тому, напевно, що він (Іващенко) написав заяву в Апеляційний суд, у якій говорить, що його кримінальне переслідування не має політичних мотивів, і сказав, що помилився, підписавши проект санації, не маючи відповідного досвіду. Так він частково визнав свою провину

— Петро Коваль, представник державного звинувачення у справі Іващенка
Адвокат повідомив, що вони будуть домагатися повного виправдання  клієнта.

Згодом сам Іващенко підтвердив журналістам, що буде домагатися повного скасування вироку, повідомляє УНІАН.

"Є в математиці формулювання "необхідна, але недостатня умова". Я вважаю, що це (рішення про звільнення) необхідна умова, але недостатня. Це не те рішення, на яке я розраховував, оскільки я жодних незаконних дій не вчиняв, ця справа незаконна, і рішення незаконне. І це рішення також несправедливе, оскільки судді вчинили як люди - вони мене, напевно, пошкодували, але не вчинили як юристи - не скасували незаконне рішення Печерського суду", - сказав Іващенко.

Відповідаючи на питання про подальші свої дії та плани, він сказав: "Зараз мені потрібно долікуватися, побути з родиною, з якою я майже два роки не бачився в тісному контакті. Ну а далі будемо з адвокатами працювати, щоб цей вирок було скасовано".

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва замінив вирок Печерського районного суду Києва, яким Іващенка засудили до 5 років реального позбавлення волі за перевищення службових повноважень на покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років під випробувальний термін 1 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram