ГоловнаПолітика

Прокурор пояснив, чому звільнили Іващенка

Екс-чиновник частково визнав свою провину, заявив представник держзвинувачення.

Прокурор пояснив, чому звільнили Іващенка
Валерий Иващенко
Фото: kyivpost.ua

Представник державного обвинувачення Петро Коваль пояснив пом'якшення вироку колишньому першому заступнику міністра оборони Валерієві Іващенку тим, що він частково визнав свою провину і заявив, що не вбачає політичних мотивів у своєму переслідуванні.

Про це він сказав журналістам після завершення судового засідання.

"(Суд ухвалив таке рішення) тому, напевно, що він (Іващенко) написав заяву в Апеляційний суд, у якій говорить, що його кримінальне переслідування не має політичних мотивів, і сказав, що помилився, підписавши проект санації, не маючи відповідного досвіду. Так він частково визнав свою провину", - сказав Коваль.

За словами Коваля, 22 серпня Апеляційний суд Києва оголосить повний текст постанови, і вже після цього прокуратура буде визначати, оскаржити його чи ні.

"Щодо Міхєєва (другий обвинувачений у справі) ми не будемо оскаржувати, щодо Іващенка - подумаємо, коли отримаємо і вивчимо матеріали справи", - сказав Коваль.

Нагадаємо, сьогодні Апеляційний суд Києва замінив колишньому першому заступнику міністра оборони Валерієві Іващенку вирок про 5 років в'язниці на 5 років позбавлення волі умовно. Його звільнили з-під варти в залі суду після двох років перебування за ґратами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram