ГоловнаПолітика

​Кабмін зволікає зі збільшенням фінансування судів, - Держсудадміністрація

У відомстві кажуть, що гроші пішли на інші цілі.

​Кабмін зволікає зі збільшенням фінансування судів, - Держсудадміністрація

Державна судова адміністрація критикує Кабінет Міністрів за зволікання з виконанням доручення Президента Віктора Януковича про збільшення фінансування судів.

Про це на прес-конференції повідомив голова держадміністрації Руслан Кирилюк.

За його словами, стаття 9 закону про судовий збір передбачає використання коштів судового збору для забезпечення здійснення правосуддя, тобто на забезпечення матеріально-технічних потреб судів, однак Кабмін вирішив витратити ці кошти на виплату заробітної плати працівникам судових апаратів.

Кирилюк стверджує, що ці кошти не можуть повністю забезпечити ці виплати, тому в травні Державна судова адміністрація звернулася до Януковича з проханням посприяти збільшенню урядом фінансування судів.

За словами голови держадміністрації, Президент доручив уряду підготувати проекти внесення відповідних змін до державного бюджету, але Кабмін наразі не вжив жодних заходів із цього приводу.

Крім того, за даними Кирилюка, у проекті держбюджету на 2013 рік збільшення фінансування судів також не передбачено, у зв'язку з чим дефіцит коштів на оплату праці працівників судів становитиме 3,2 млрд гривень.

Нагадаємо, в травні Кирилюк надіслав Януковичу лист із проханням посприяти збільшенню фінансування заробітних плат суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram