ГоловнаПолітика

Завтра в Криму зроблять російську мову регіональною

Відбудеться позачергова сесія Верховної ради Криму

Завтра в Криму зроблять російську мову регіональною
Фото: http://donbass.ua

У середу, 15 серпня, в Сімферополі відбудеться позачергова сесія Верховної ради Криму, на якій буде розглянуто питання про першочергові заходи щодо виконання в автономії закону України "Про засади державної мовної політики".

"Я сьогодні проводжу консультації з експертами, політологами з імплементації цього закону ("Про засади державної мовної політики", - Ред.) у нас в Криму. Завтра це питання буде розглядати Верховна Рада Криму", - повідомив голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов.

Раніше повідомляли, що позачергова сесія Донецької обласної ради, анонсована на 16 серпня, розгляне питання про реалізацію закону України "Про засади державної мовної політики" в Донецькій області.

Підписаний Віктором Януковичем Закон ”Про засади державної мовної політики” не буде перешкоджати розвитку в Автономній республіці Крим державної мови.

— Анатолій Могильов, голова Ради міністрів Криму

Нагадаємо, Одеська міська рада на позачерговій сесії 13 серпня ухвалила рішення, згідно з яким російська мова отримала в місті статус регіональної.

10 серпня набрав чинності закон про засади державної мовної політики, що вводить офіційну двомовність в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram