ГоловнаПолітика

Прокурор: відеоконференція - найприйнятніший спосіб ведення судового процесу над Тимошенко

За відсутності підсудної судовий процес не буде розпочато.

Прокурор: відеоконференція - найприйнятніший спосіб ведення судового процесу над Тимошенко
Фото: unn.com.ua

Сторона звинувачення вважає відеоконференцію прийнятним способом ведення судового процесу над екс-прем'єр-міністром Юлію Тимошенко у справі корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Про це заявила на брифінгу представник державного звинувачення Марина Капінос, коментуючи сьогоднішнє рішення Київського районного суду Харкова.

"За відсутності підсудної ми починати судовий процес не будемо", - заявила Капінос.

На думку прокурора, проведення судових засідань за допомогою відеоконференції - "це найприйнятніший спосіб" ведення суду, що дозволятиме запитувати в підсудної, "яка не хоче їхати в суд". Зокрема, Капінос зазначила, що стороні звинувачення відомо про декілька заяв Тимошенко, що вона не згідна на відеоконференцію, але до цього "зазначені заяви не були затребувані судом. Суд лише сьогодні задовольнив прохання обвинуваченої".

Нагадаємо, сьогодні, 14 серпня, Київський районний суд Харкова переніс розгляд справи Ю. Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергосистеми України" на 11 вересня.

Суддя Костянтин Садовський зазначив, що суд задовольнив прохання прокурорів звернутися до Тимошенко, щоб вона дала згоду на проведення судової відеоконференції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram