ГоловнаПолітика

Українські жінки взяли удар на себе, - Гриневецький про Олімпіаду

Держава не повинна шкодувати грошей на спорт і на космос.

Українські жінки взяли удар на себе, - Гриневецький про Олімпіаду
Фото: Макс Левин

Проблема олімпійської збірної України полягає в тому, що ми не лідируємо в жодному командному виді спорту. Таку думку в коментарі Інституту Горшеніна висловив Сергій Гриневецький, народний депутат України (Блок Литвина).

"Зверніть увагу, в яких видах спорту наші жінки витягли Україну за кількістю медалей - стрільба, важка атлетика, веслування, штанга, рапіра - все таке агресивне. В основному жінки взяли весь удар на себе. В індивідуальних видах спорту. Проблема олімпійської збірної України полягає в тому, що в нас немає лідера ні в одному командному виді спорту. Ми не представлені ні в баскетболі, ні у волейболі, ні в футболі, ні в гандболі, ні у водному поло тощо. Ті види спорту, які я назвав, скажімо так, не вимагають масового залучення. Знайшли дівчину і навчили її стрільбі з пневматичної зброї - це тренер і спортсмен", - сказав він.

На думку народного депутата, Україні сьогодні потрібні спеціальні школи підготовки спортсменів.

"Я сказав би, країні потрібна школа Авілова - десятиборства. Потрібні школи великих спортсменів-олімпійців. В основному Радянський Союз за рахунок Росії й України набирав кількість медалей. Схоже, провалилася школа підготовки олімпійців. Потрібні школи олімпійського резерву, дитячі та юнацькі спортивні школи. Тут потрібна державна програма духовного та фізичного розвитку нації. І я не даремно сказав у першу чергу - духовного. Китай виграє за рахунок духу, напевно, перш за все. За рахунок духу, своєї філософії, і потім уже - школи фізичної підготовки. Зверніть увагу. США протягом багатьох років є лідерами, це державна машина працює. Держава не повинна шкодувати гроші на спорт - як, утім, і на космос", - вважає Сергій Гриневецький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram