ГоловнаПолітика

Україна та Італія домовляться про транзит військових вантажів через українську територію

Кабмін ухвалив відповідне розпорядження.

Україна та Італія домовляться про транзит військових вантажів через українську територію

Кабінет Міністрів України 8 серпня ухвалив розпорядження "Про підписання угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Італійської Республіки про перевезення військових вантажів і персоналу через територію України у зв'язку з участю Збройних сил Італійської Республіки в Міжнародних силах сприяння безпеці в Ісламській Республіці Афганістан".

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Для забезпечення безперебійного перевезення військових вантажів і персоналу італійського контингенту в Афганістані через територію України італійська сторона запропонувала укласти відповідну угоду. З метою схвалення проекту угоди та надання повноважень міністра оборони України на його підписання розроблено відповідне розпорядження.

Угода визначає рамкові умови, порядок та організацію транзитного перевезення військових вантажів і персоналу через територію і повітряний простір України. Надання підтримки італійській стороні буде здійснюватися на платній основі.

Нагадаємо, в липні ц. р. стало відомо, що фірма Ruslan SALIS GmbH - спільне підприємство держпідприємства "Антонов" (Україна) і групи компаній "Волга-Днепр" (Росія) - перемогла в тендері на виконання стратегічних авіаційних перевезень в інтересах НАТО.

Раніше повідомляли, НАТО домовився про вивезення військового обладнання з Афганістану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram