ГоловнаПолітика

Прокурори не сумніваються, що довели провину Луценка

Незаконне підписання екс-міністром постанови нібито доведено повністю.

Прокурори не сумніваються, що довели провину Луценка
Виктор Клименко
Фото: nso.org.ua

Держобвинувач у справі Юрія Луценка Віктор Клименко заявив, що під час слідства підтверджено факт підписання екс-міністром незаконної постанови.

"У мене особисто не викликає жодних сумнівів доведеність вини всіх підсудних, а також правильність кримінально-правової кваліфікації їхніх дій. Звинувачення доведено матеріалами кримінальної справи, показами, даними під час досудового слідства і в судовому засіданні", - розповів Клименко агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За його словами, слідство підтвердило факт підписання Луценком усупереч законодавству постанови про продовження провадження оперативно-розшукової справи щодо водія колишнього першого заступника СБУ Володимира Сацюка в рамках розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка.

"Під час слідства підтверджено факт підписання Юрієм Луценком постанови про продовження провадження оперативно-розшукової справи щодо потерпілого всупереч чинному законодавству", - сказав він.

Він зазначив, що аналіз результатів судового слідства ґрунтується на матеріалах кримінальної справи, що дозволило орієнтувати суд на винесення обвинувального вироку.

"Я особисто переконаний у тому, що вину доведено повністю, а кваліфікація є правильною", - підсумував прокурор.

У п'ятницю, виступаючи в дебатах, представник держобвинувачення Дмитро Лобань заявив, що прокуратура просить Печерський районний суд призначити Луценкові й іншим підсудним у другій справі покарання - 2 роки і 6 місяців обмеження волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram