ГоловнаПолітика

У Львові ухвалили резолюцію щодо Януковича

Активісти мають намір проводити масові акції непокори.

У Львові ухвалили резолюцію щодо Януковича
Фото: Стоп-кадр с олнайн-трансляции

Збори депутатів і громадськості, скликані Львівською облорганізації Конгресу української інтелігенції, ВО "Свобода" й Об'єднаною опозицією, ухвалили резолюцію, в якій закликали підтримати акцію "Україна проти Януковича" й оголосити народний імпічмент Президенту Віктору Януковичу і всій його команді.

"Глава держави підписав закон про "мови", який практично зводить на узбіччя суспільного життя державну українську мову, що суперечить ще одній - 21-й статті Конституції. "Далі мовчати не маємо права", - йдеться в документі.

На думку депутатів міських рад Львівщини, "щоб урятувати країну від руїн, відновити законність і порядок, український народ зобов'язаний спільно повстати проти злочинного режиму".

"Тому підтримуємо акцію Об'єднаної опозиції "Україна проти Януковича" й оголошуємо народний імпічмент Президентові В. Януковичу і всій його команді, не виконуючи її протизаконних наказів, проводячи масові протестні акції непокори. Ніякої співпраці в будь-якій формі з антиукраїнським режимом. Звертаємося насамперед до громадських, культурних діячів і закликаємо вийти з усіх провладних структур: Конституційної асамблеї, громадських рад при Президентові України й обласних держадміністраціях тощо", - сказано у документі.

На Львівщині також закликали членів Партії регіонів, які ще не втратили національної та людської гідності, негайно вийти з партії та публічно засудити антидержавні дії свого керівництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram