ГоловнаПолітика

КС зобов'язаний розглянути питання реєстрації Тимошенко і Луценка, - КВУ

Черненко вважає, що це питання не вирішать до виборів.

КС зобов'язаний розглянути питання реєстрації Тимошенко і Луценка, - КВУ
Фото: vlasti.net

Комітет виборців України вважає, що Конституційний суд повинен розглянути питання про можливість реєстрації кандидатами в депутатами осіб із непогашеною судимістю.

Про це на прес-конференції сказав голова правління КВУ Олександр Черненко.

Він зазначив, що в законодавстві України існує спірний момент стосовно формулювань Закону "Про вибори народних депутатів України" та Конституцією в питанні реєстрації кандидатами в депутати парламенту осіб із судимістю.

У законі, за словами Черненка, чітко прописано відмову в реєстрації таким особам, тоді як у Конституції йдеться лише про заборону людям із судимістю бути обраними депутатами Ради.

"Я вважаю, що Конституційний Суд має розтлумачити цю норму законодавства. Тільки таким чином можна буде чітко визначити, яка з норм має більшу юридичну силу і якою нормою необхідно керуватися", - сказав він.

При цьому, на думку Черненка, розгляд КС цього питання до виборів Ради практично неможливе через довгу процедуру ініціювання розгляду питання.

Зазначимо, Комітет виборців України вважає, що ЦВК порушила б закон про вибори, якби зареєструвала екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко й екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка кандидатами в народні депутати.

Нагадаємо також, 8 серпня ЦВК відмовив у реєстрації кандидатами екс-прем'єру Юлії Тимошенко та екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram