ГоловнаПолітика

МВС: допитувати учасників процесу можна буде через Інтернет

Це дозволить уникнути конфліктів між працівниками правоохоронних органів і громадянами.

МВС: допитувати учасників процесу можна буде через Інтернет
Фото: http://kp.ua/daily

У новому Кримінально-процесуальному кодексі передбачена можливість допиту учасників процесу за допомогою проведення веб-конференцій.

Про це це на брифінгу заявив керівник ГСУ МВС України Василь Фаринник.

"Так заощаджуються ресурси і час, що витрачаються на досудове розслідування, усувається необхідність дублювання процесуальних дій", - заявив Фаринник.

Зокрема, це ліквідує стадію перевірки інформації про злочин, що передує порушенню кримінальної справи.

"За таких умов громадяни зможуть реалізувати своє право на захист одразу після подання заяви або повідомлення про злочин", - зазначив керівник ГСУ МВС.

На думку МВС, це нововведення дозволить уникнути конфліктів між працівниками правоохоронних органів і громадянами, оскільки кожну заяву, кожне повідомлення громадянина буде розглянуто і щодо кожного з них буде прийнято передбачене законодавством рішення.

Також новаторськими є положення нового КПК, які передбачають можливість проведення досудового розслідування дистанційно, з використанням сучасних телекомунікаційних можливостей, наприклад відеоконференції.

Раніше радник Президента, керівник Держуправління з питань судоустрою Адміністрації Президента Андрій Портнов заявив, що в Україні 100% апеляційних судів обладнані засобами відеоконференцзв'язку, а до кінця року ще понад 150 районних судів будуть обладнані відеозв'язком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram