ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Канада відправить 500 спостерігачів на вибори в Україну

75 довгострокових спостерігачів будуть грати ключову роль в передвиборний період.

Канада відправить 500 спостерігачів на вибори в Україну
Фото: zik.ua

Канадський уряд відправить на парламентські вибори в Україну місію з 500 спостерігачів.

Про це заявив міністр Канади у справах громадянства, імміграції та мультикультуралізму Джейсон Кенні, повідомляє "Тиждень".

Місія складатиметься із 500 спостерігачів, із яких 425 короткострокових спостерігачів будуть репрезентативно розподілені по дільницях. Решта 75 довгострокових спостерігачів відіграватимуть ключову роль протягом передвиборного періоду.

"Ці вибори мають вирішальне значення для демократичної та процвітаючої України. Ми пишаємося тим, що канадські спостерігачі, багато з яких походять з українсько-канадської громади, і далі будуть підтримувати народ України", - зазначив Кенні.

"Зважаючи на міжнародну стурбованість з приводу погіршення демократичних умов в Україні, особливо важливо, що Канада приєднається до своїх міжнародних партнерів для оцінки чесності та прозорості виборів", - прокоментував ситуацію парламентський секретар Канади Боб Дечерт.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що для спостереження за виборами в Україні восени 2012 року Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (БДІПЛ ОБСЄ) скерує 100 довгострокових і 600 короткострокових спостерігачів. Тим часом

СНД відрядить на вибори в Україну 200 спостерігачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram