ГоловнаПолітика

У Януковича хочуть усі суди забезпечити відеозв'язком

Портнов каже, що таким чином зможуть економити бюджетні гроші.

У Януковича хочуть усі суди забезпечити відеозв'язком
Фото: http://korrespondent.net

В Україні 100% апеляційних судів обладнано засобами відеоконференцзв'язку, а до кінця року ще понад 150 районних судів буде забезпечено відеозв'язком.

Про це заявив радник Президента, керівник Держуправління з питань судоустрою Адміністрації Президента Андрій Портнов.

За його словами, головна мета підписаного закону про участь громадян у судовому засіданні в режимі відеоконференції - зменшення витрат громадян на поїздки в обласні центри чи в інші регіони України для участі в судових засіданнях.

"За попередніми підрахунками, це дозволить державі та учасникам процесу заощаджувати в 10 разів... в першу чергу на папері та відрядженнях. Ми проситимемо Кабмін виділити на це кошти і прискорити процес введення відеоконференцій", - сказав Портнов.

Кримінально-процесуальний кодекс передбачає, що проведення відеоконференції можливе лише з письмової згоди підсудного. У разі неотримання такої письмової згоди, звісно, проведення відеоконференції неможливе

— прокурор Вікторія Калита

Разом з тим, за його словами, на забезпечення проведення відеоконференцій під час судових засідань 2012 року Кабмін виділив 20 мільйонів гривень.

"Нині йдеться про введення процедури відеоконференцій кримінальних справ в адміністративному, господарському та цивільному судочинстві", - уточнив Портнов.

Як раніше повідомляли, суд над екс-прем'єром Юлією Тимошенко щодо діяльності корпорації "ЄЕСУ" неодноразово переносили через небажання підсудної свідчити за допомогою відеозв'язку.

Крім того, тюремники вже обладнали спеціальну кімнату для дачі свідчень екс-прм'єра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram