ГоловнаПолітика

Львівська облрада хоче оскаржити закон про мови в суді

Губернатор закликає суспільство приєднатися до акції протесту.

Львівська облрада хоче оскаржити закон про мови в суді
Фото: http://infoporn.org.ua

Голова Львівської облради Олег Панькевич готує позов до Конституційного Суду про визнання неконституційним закону про мови.

Про це повідомили у Львівській облраді.

"Я звернуся до Конституційного суду, якщо закон набуде чинності. Цілком очевидно, що цей документ затверджено з порушенням Конституції і законів України, і Президент мав усі підстави його ветувати", - заявив Панькевич.

"Справедливою реакцією громадян є непокора діючій владі та її так званим "законам". Я закликаю громадськість визнати документ "Про засади державної мовної політики" як антиконституційний і такий, що руйнує засади державності, зневажає право нації на самовизначення. Вся громада повинна готуватися до всеукраїнської національної мобілізації, адже за цим порушенням законів і прав громадян можуть бути наступні, ще цинічніші. Ми повинні бути готові до опору щодня, особливо під час парламентських виборів, які спробують сфальсифікувати", - заявив Панькевич.

Також він зазначив, що 10 серпня відбудеться засідання Асоціації місцевих рад "Ради Львівщини", на якому голова облради закличе голів місцевих рад подавати позови до Конституційного Суду щодо визнання "мовного" закону антиконституційним.

Разом із тим, Панькевич закликав усе суспільство приєднатися до Маршу на захист української мови, який відбудеться 24 серпня у Львові і пройде від обласної ради до пам'ятника Степанові Бандері.

Нагадаємо, 8 серпня Президент Віктор Янукович підписав Закон "Про засади державної мовної політики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram