ГоловнаСвіт

ЄС може відкликати своїх послів із ​​Білорусі

У Європі вважають, що "м'яч знаходиться на полі Швеції".

ЄС може відкликати своїх послів із ​​Білорусі

На спеціальному засіданні Комітету політики і безпеки Євросоюзу завтра вирішуватимуть питання про те, як Брюссель відповість на висилку посольства Швеції із Білорусі.

Про це офіційне видання Євросоюзу EUObserver повідомило анонімне джерело в дипломатичних колах.

Згідно з повідомленням, "відкликання послів країн ЄС (із Мінська) у їхню столицю для консультацій - це мінімально, що ми можемо зробити. Ситуація серйозно загострилася, і це буде природним кроком".

Джерело з іншої країни ЄС зазначило: "М'яч знаходиться на полі Швеції, але всі хочуть висловити солідарність із нею", - пишуть "Подробности". Джерело також сказало, що ймовірні заходи можуть включати виклик усіх білоруських послів у столицях ЄС для консультацій, "щоб дати їм одне послання", або навіть їхню висилку до Мінська.

Ні Швеція, ні ЄС наразі не висунули жодних пропозицій. "Це проблема не тільки для Швеції. Погляньмо, що інші країни пропонують", - сказав представник шведського МЗС.

Нагадаємо, дипломатичний скандал між Білоруссю і Швецією сягнув піку 8 серпня, коли МЗС Білорусі відкликав своє посольство із Стокгольма і запропонував посольству Швеції в Мінську до 30 серпня покинути країну.

Причиною скандалу став так званий "плюшевий десант", скинутий на Білорусь 4 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram