ГоловнаПолітика

У Львові готуються до страйку

Місцеві депутати повинні саботувати закон про мови.

У Львові готуються до страйку
Фото: byut.com.ua

Сьогодні ввечері у Львові відбулося засідання Страйкового комітету щодо підписання Президентом України Віктором Януковичем "мовного" закону.

Як повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода", в засіданні взяли участь представники опозиційних політичних сил і громадських організацій.

За словами секретаря Львівського відділення Конгресу української інтелігенції Володимира Парубія, "це підписання можна трактувати як політичне шулерство, оскільки ще вчора Янукович радився з інтелігенцією, обіцяв, що закон буде доопрацьовано, ймовірно, до вересня, але вже наступного дня його підписав".

Голова Львівської обласної організації ВО "Свобода" Ірина Сех запропонувала зробити всі публічні заходи, які відбуваються на території області, майданчиками для висловлювання позиції громадськості Львівщини щодо підписання згаданого закону.

"Сьогодні відкрився фестиваль у Підкамені, на який зібралися тисячі людей, передусім молодь, - зазначила І. Сех. - Треба закликати учасників не пустити на цей захід жодного представника Партії регіонів, ні одного представника окупаційної влади і цим продемонструвати свій протест проти режиму".

Як зазначив присутній на засіданні депутат Верховної Ради Сергій Соболєв, важливо, щоб на Львівщині депутати місцевих рад ухвалили рішення, що на їхній території закон, підписаний Януковичем, не діє.

"9 серпня Страйковий комітет оголосить про свої дії у зв'язку з підписанням Закону "Про засади державної мовної політики", - повідомили в прес-службі ВО "Свобода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram