ГоловнаПолітика

Ющенко: "Український дім - це був провал"

Екс-президент прокоментував підписання закону про мови.

Ющенко: "Український дім - це був провал"
Фото: Макс Левин

Підписання закону про мови є політичною грою в інтересах однієї партії, вважає колишній президент України Віктор Ющенко.

Про це повідомила прес-служба "Нашої України", лідером якої є В. Ющенко.

Підписання закону, на його думку, також свідчить про недалекоглядність дій влади на користь політичних короткострокових інтересів однієї політичної сили і нерозуміння гуманітарної та націєтворчої суті цього питання.

"Від самого початку влада дивилася на це питання, як на інструмент розігріву свого електорату - починаючи з Криму, Донецька, Луганська та 13 областей України. Просто провели поділ українців, поглибили розкол країни - тому що головне - це виграти жовтень, виграти за партійним списком. Це - пріоритет", - сказав Ющенко.

Передусім у затвердженні цього закону винувата так звана Об\'єднана опозиція, тому що вони провели в Раду "тушок", які й проголосували за цей закон

— Віктор Ющенко

Він зазначив, що дискусія щодо долі законопроекту була тривалою, але виявилася неефективною, у тому числі через політиканство, бажання отримати політичні дивіденди з цієї теми.

"Донести те, що мова - це націєтворчий, консолідуючий фактор,  - не змогли, бо хтось хотів "нагрітися" на цій темі. Український дім - це був провал, тому що було політиканство, піар так званих демократів", - заявив Ющенко.

Голова "Нашої України" розцінив як мінімальні шанси робочої групи, яку мають створити за дорученням Президента, пом'якшити наслідки введення мовного закону.

"Це просто кинули кістку, дали погратися на цій темі, на необхідності захисту та розвитку мови. Цю позицію інтелігенції знову буде з цинізмом проігноровано в інтересах політичних мотивів", - вважає Ющенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram