ГоловнаПолітика

В УДАРі заявляють про тиск на своїх кандидатів

Представник партії заявляє про нові методи впливу на потенційних депутатів.

В УДАРі заявляють про тиск на своїх кандидатів
Фото: klichko.org

У партії "УДАР" заявляють про тиск на своїх потенційних кандидатів у Донецькій області.

Про це на прес-конференції повідомив керівник юридичного департаменту партії Валерій Карпунцов.

За його словами, сьогодні влада почала застосовувати, крім традиційних методів адміністративного тиску, нові - вимагати від кандидатів у народні депутати і в мажоритарних округах, і в загальнонаціональному окрузі знімати свої кандидатури або звільнятися з роботи.

"Наші кандидати в депутати зазнають тиску і з боку чиновників, і з боку власників підприємств, на яких вони (кандидати) працюють. Нетрадиційність застосування адмінресурсу полягає в тому, що тиск здійснюють не тільки чиновники, а й власники підприємств, які або самі належать до провладних партій, або бояться за свій бізнес", - зазначив він.

За словами Карпунцова, особливо виразно це дається взнаки в Донецькій області. Він не виключає, що це відбувається або відбуватиметься в інших регіонах.

Він навів приклад, коли кандидатка в 59 окрузі від партії "УДАР", професор одного з донецьких ВНЗ Ольга Шопаренко була змушена зняти свою кандидатуру, оскільки ректор пригрозив їй звільненням, а також проблемами з виплатою кредиту для її доньки.

Нагадаємо, Центрвиборчком виключив зі списку партії "УДАР" Віталія Кличка 10 кандидатів у народні депутати за партійним списком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram