ГоловнаПолітика

Власенко: Тимошенко повинні лікувати в спеціалізованому закладі, а не в колонії

Адвокат припускає, що екс-прем'єрку можуть вивезти в Качанівську або Темнівську колонію.

Власенко: Тимошенко повинні лікувати в спеціалізованому закладі, а не в колонії
Фото: Макс Левин

Адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко припускає, що екс-прем'єрку можуть вивезти з ЦКЛ "Укрзалізниці" в Харкові або в Качанівську, або в Темнівську колонію №100 у Харківській області.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі LB.ua.

"Мої припущення збігаються з інформацією, яку має LB.ua, що Тимошенко можуть вивезти в Качанівську або Темнівську колонію", - зазначив Власенко.

При цьому адвокат вважає перевезення Тимошенко на лікування в колонію незаконним.

"15 березня Європейський суд ухвалив рішення, яким держава Україна зобов'язувалася провести лікування Тимошенко в належному медичному закладі. Я наголошую - не в колонії. Ба більше, всі комісії - і міжнародні, й українська - у своїх висновках зазначають, що лікування повинно проводитися в спеціалізованому медзакладі за межами колонії. Колонії не відповідають цим вимогам", - наголосив Власенко.

Він також зазначив, що участь Тимошенко в судовому засіданні визначається не її бажанням, а рішенням німецький лікарів, які приписали екс-прем'єрці вісім тижнів спокою.

"Влада придумала, що нібито, спираючись на американський досвід, можна використовувати режим відеоконференції для проведення засідання. Тоді й судімо Тимошенко за американськими законами!" - заявив адвокат.

За його словами, в українському законодавстві (КПК, стаття 85.3) є приписка, що з використанням відеозйомки можна проводити тільки деякі слідчі дії, тим паче, для цього потрібне письмове підтвердження обвинуваченого.

"Судове засідання має проводитися в будівлі суду. А суд, коли обвинувачений сидить у камері перед телевізором, є незаконним", - додав Власенко.

Нагадаємо, Тимошенко в письмовій формі відмовилася брати участь у засіданні суду в режимі відеоконференції.

Зазначимо також, 7 серпня Власенко заявив, що екс-прем'єрку України примусово планують вивезти із ЦКЛ "Укрзалізниці", де вона проходить курс реабілітації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram