ГоловнаПолітика

Британські візи українцям видаватимуть через Варшаву

Українцям немає необхідності відвідувати Польщу.

Британські візи українцям видаватимуть через Варшаву

Великобританія перенесла розгляд документів на отримання віз для українців із посольства Великобританії в Україні в посольство Великобританії в Польщі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.

МЗС зазначає, що українцям необхідно обов'язково заповнити візові анкети та забронювати дату подачі документів у візовий центр Великобританії в Києві, який розташований на вулиці Ірининській, 5/24, в електронному режимі через веб-сторінку http://www.visa4uk.fco.gov.uk.

Далі візові заявки громадян і супроводжуючі документи переправляють у посольство Великобританії в Польщі, а саме в центр служби імміграції та кордонів Великобританії у Варшаві, для прийняття рішення і повертаються до візового центру в Україні протягом 15 робочих днів.

МЗС уточнює, що українцям немає необхідності відвідувати Польщу, оскільки документи треба подавати до візового центру в Києві, і зазначена процедура не передбачає додаткових витрат для заявників.

Посольство Великобританії в Україні пояснює рішення про перенесення розгляду документів українців у посольство Великобританії в Польщі оптимізацією витрат.

У прес-службі також зазначили, що таке рішення Великобританії стосується не тільки України, за останні три роки перенесено в посольство у Варшаві розгляд документів на отримання віз, зокрема, для громадян Латвії, Литви, Чехії, Молдови, Словаччини, Болгарії та Румунії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram