ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Магера: мажоритарники можуть балотуватися відразу в декількох округах

Центрвиборчком не має підстав відмовляти в реєстрації таким кандидатам.

Магера: мажоритарники можуть балотуватися відразу в декількох округах
Фото: www.moemisto.com.ua

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера допускає можливість балотування окремих кандидатів у депутати Верховної Ради відразу в декількох мажоритарних округах.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Факты".

"У законодавстві немає заборони балотування кандидатів у депутати одночасно в декількох округах, і у зв'язку із цим Центрвиборчком не має підстав відмовляти в реєстрації таким кандидатам", - зазначив Магера.

Він зауважив, що суб'єкти виборчого процесу діють у межах, не заборонених Конституцією або законом, а цей спектр досить широкий.

"Тому не виключаю анекдотичних ситуацій, коли той чи інший кандидат буде балотуватися відразу в декількох мажоритарних округах", - сказав він.

Також, за словами Магери, існують й інші неузгодженості в законі про вибори депутатів Ради, зокрема у зв'язку з визнанням Конституційним Судом неконституційним балотування за списком і в мажоритарному округу одночасно.

Він уточнив, що КС після відповідного рішення залишив без уваги те, що в законі існує норма про відмову ЦВК у реєстрації кандидатів у разі порушення вимог положень закону, які були визнані неконституційними.

Нагадаємо, 5 квітня КС визнав неконституційним одночасне балотування в депутати Ради в округах і за списками партій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram