ГоловнаПолітика

Російський ведучий перепросив, що назвав українську мову діалектом

Волков наполягає на тому, що і російська, і українська, і болгарська, і частково чеська, польська та інші мови, які наповнюють слов'янську цивілізацію, - прекрасні.

Ведучий "Першого Національного" й екс-рекордсмен світу з плавання Дмитро Волков не бачить нічого образливого в тому, що він назвав українську діалектом слов'янської мови.

"Я назвав українську мову діалектом, що буквально означає "мова", слов'янського народу. Це прекрасний діалект, який, як і російський, має глибоке коріння в слов'янській цивілізації", - зазначив він.

"Що дискримінаційного могли побачити в цьому вислові, я не розумію? Для будь-якого філолога не знайшлося приводів для звинувачень і претензій. Це лише фігура мови", - сказав Волков.

Також він пошкодував, що через 20 років після розпаду СРСР, коли "наші народи були штучно розділені державними кордонами, слова із загального слов'янського казана стали в Україні менш зрозумілими".

Волков наполягає на тому, що і російська, і українська, і болгарська, і частково чеська, польська та інші мови, які наповнюють слов'янську цивілізацію, - прекрасні, і зазначає, що навіть хотів би говорити українською, але для цього він не достатньо добре знає її.

Зазначимо, журналісти та представники громадськості звернулися до гендиректора Національної телекомпанії України Єгора Бенкендорфа та Дмитра Волкова з вимогою перепросити за образу української мови через те, що 30 липня під час коментування змагань плавців у "Акватика-центрі" Волков назвав українську мову "діалектом слов'янської мови".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram