ГоловнаПолітика

У колонії Тимошенко обладнали приміщення для "відеосуду"

Уже провели два судові засідання в режимі відеоконференції.

У колонії Тимошенко обладнали приміщення для "відеосуду"
Фото: unn.com.ua

У Качанівській виправній колонії №54, де відбуває покарання екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, обладнано приміщення для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Про це повідомили в прес-службі Управління Державної пенітенціарної служби Харківської області.

"Приміщення для проведення судових засідань у режимі відеоконференції обладнують у виправних колоніях і в СІЗО, враховуючи європейський і американський досвід, а також на виконання вимог Кримінально-процесуального кодексу України, доручень Президента України та Другого додаткового протоколу до Європейської конвенції про взаємну допомогу в кримінальних справах", - йдеться в повідомленні.

"Враховуючи європейський і американський досвід, зараз силами установ області триває робота з проведення ремонтних робіт з облаштування цих приміщень для подальшого прокладення телекомунікаційних мереж й обладнання органами Державної судової адміністрації, в розрахунку не менш ніж два приміщення в кожній і 5 - у Харківському слідчому ізоляторі .

Зокрема, в Качанівській виправній колонії №54 та в Харківському СІЗО обладнано по одному приміщенню і вже проведено два судові засідання в режимі відеоконференції", - йдеться в повідомленні ДПтС.

Пенітенціарна служба сьогодні влаштувала журналістам прес-тур: відвідування й ознайомлення з облаштуванням і роботою кімнат для проведення відеоконференцій у Качанівській виправній колонії, Харківському СІЗО і ЦКЛ "Укрзалізниці", де зараз проходить курс лікування Тимошенко.

Нагадаємо, раніше прокурор запропонував судити Тимошенко по відеозв'язку, оскільки вважає неможливим проводити засідання у справі про махінації корпорації ЄЕСУ без Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram