ГоловнаПолітика

Саламатін заперечує відповідальність за величезні збитки "Укроборонпрому"

Міністр натякнув, що борги йому дісталися через діяльність Анатолія Гриценка.

Саламатін заперечує відповідальність за величезні збитки "Укроборонпрому"
Фото: http://podrobnosti.ua

Міністр оборони Дмитро Саламатін заперечує звинувачення в неефективній діяльності на посаді керівника ДК "Укроборонпром".

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Епатажно проголошуючи так звані "цифри збитків", до яких нібито я привів ДК "Укроборонпром", опоненти свідомо маніпулюють фактами. Вони називають борги підприємств за період, коли ті не були включені до складу Концерну. Це підтверджується юридичними документами, адже акт прийому підприємств у Концерн підписано лише в грудні 2011 року. Відповідно, я керував ними лише 2 місяці до призначення міністром оборони України. Тому всі твердження про борги фактично є відвертим і нахабним наклепом. І це лише один приклад маніпуляцій і перекручувань фактів", - заявив міністр.

Він зазначив, що його ефективність на чолі "Укроборонпрому" підтверджують реальні факти, такі як погашення працівникам Заводу імені Малишева і кільком іншим підприємствам заборгованості із зарплати, накопиченій за роки.

За словами Саламатіна, це дозволило реанімувати ключовий для галузі Завод імені Малишева, знявши ризики з виконання стратегічного для України іракського контракту.

"Ефективність Саламатіна підтверджують керівники та працівники десятків підприємств вітчизняного ОПК, на потужностях яких розміщені замовлення в рамках підписаних за участю того-таки Саламатіна міжнародних контрактів, скажімо, з Таїландом або Ефіопією. За період керівництва Саламатіним ДК "Укроборонпром" уперше за 20 років за підсумками 2011 року було реалізовано продукції на більш ніж 1 мільярд доларів, і Україна увійшла до трійки світових виробників бронетехніки", - заявив міністр оборони.

За його словами, це дозволило не тільки забезпечити людей зарплатою і значно збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів. "Фактично галузь отримала шанс на життя і розвиток, нехай і з певними втратами", - наголосив він.

"Якщо ж говорити про природу кредиторської заборгованості на підприємствах вітчизняного ОПК, то її значна частина виникла протягом 2006-2008 років. Скажімо, кредиторська заборгованість 39 підприємств Міноборони на 1 січня 2006-го становила понад 338 млн гривень. А через рік вона збільшилася на 50% - до 515 млн гривень. Зараз же кредиторську заборгованість на цих підприємствах за безпосередньої участі Саламатіна зменшена вчетверо і вона становить близько 119 млн гривень. Напевно, не варто нагадувати прізвище міністра, який залишив у спадок державі величезні борги, а сьогодні таврує ганьбою всіх і вся", - сказав Саламатін.

"Мою діяльність на посаді міністра характеризують факти, а не брехливі пропагандисти. Уже цього року заплановано ввести в дію 15 кораблів, продовжити будівництво першого українського корвета, в якому більшість компонентів виготовляють на підприємствах вітчизняного ОПК. А це означає, що наші громадяни забезпечені роботою, а бюджети - надходженнями. Ми за рік відремонтували і модернізували більше бойових літаків, ніж за попередні 10 років. У рази збільшено наліт військових льотчиків. Узято на озброєння армії і надійде у війська новітній БТР-4Е, високоточну зброю, нові радіолокаційні комплекси. Почнуть надходити сучасні засоби цифрового зв'язку і навігації, що відповідають вимогам сучасних оборонних концепцій. Розроблено зразки сучасного обмундирування на підставі кращих світових стандартів. Уперше за багато років у війська надійдуть і нові парашутні системи", - повідомив Дмитро Саламатін.

На його думку, ці та інші факти свідчать і про слушність стратегічного курсу на модернізацію Збройних сил,  і про "упередженість окремих політиканів, для яких критика армії - єдина умова політичного виживання".

"Що заважало їм, перебуваючи на міністерській посаді, робити те саме... Тільки те, що вони за природою - політичні браконьєри. Їх упіймали в забороненому для риболовлі місці, і вони намагаються брехнею і галасом відвернути увагу від скоєних неподобств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram