ГоловнаПолітика

Філенко просить Генпрокуратуру розібратися з готелем "Київський"

Депутат говорить про незаконне повернення будівлі в комунальну власність.

Філенко просить Генпрокуратуру розібратися з готелем "Київський"
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Народний депутат Володимир Філенко звернувся до Генпрокурора України Віктора Пшонки з вимогою розібратися в ситуації з готелем "Київський" у Харкові.

За словами Філенка, до нього звернулася директор ТОВ "Готелю "Київський" із заявою, в якій описала історію приватизації готелю у Харківської облради 2008 року, проведені роботи з реконструкції і ситуацію з позбавленням права власності в судовому порядку, ініційовану Харківською міськрадою.

"Легітимність зазначених документів, дійсно, викликає серйозні сумніви, але протилежне встановлено рішенням господарського суду, що набрало чинності. Якщо допустити, що рішення харківських судів законні і обґрунтовані, то в діях конкретних осіб, які перебувають і зараз при владі в Харкові, які організували відкритий конкурс, отримали від покупця за готель у бюджет кошти в розмірі 35,5 млн. грн., а тепер, через 4 роки після приватизації, ініціювали повернення готелю в комунальну власність у судовому порядку, вбачаються грубі порушення закону", - заявляє Філенко.

Нагадаємо, в травні 2012 року суд за позовом харківської прокуратури визнав недійсним договір про продаж готелю "Київський". Половина будинку, згідно з вироком, перейшла у власність Харківської міськради.

Харківським апеляційним господарським судом рішення першої інстанції залишено без змін. ТОВ "Готель "Київський" судові рішення не визнає, оскаржує їх у Вищому господарському суді України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram