ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

Прокуратура закрила справу проти LB.ua

Редакція чекає від прокуратури на документальне підтвердження.

Прокуратура закрила справу проти LB.ua

Прокуратура Києва закрила кримінальну справу про порушення таємниці листування депутата Володимира Ландіка виданням LB.ua.

Про це йдеться в повідомленні прокуратури міста Києва.

"За результатами перевірки, яка була організована за дорученням Президента України Віктора Януковича і вказівкою генерального прокурора Віктора Пшонки, щодо законності порушення і розслідування кримінальних справ проти засобів масової інформації, зокрема інтернет-видання LB.ua, ухвалено таке процесуальне рішення. Прокуратурою міста Києва винесено постанову про закриття кримінальної справи за фактами порушення таємниці листування народного депутата В. Ландіка через непослідовність позиції самого заявника, який неодноразово робив суперечливі заяви в пресі", - сказано в повідомленні.

Окрім того, в прокуратурі зазначають, що порушення закону інтернет-виданням у цій ситуації не заподіяло суттєвої шкоди.

"Також роз'яснюємо, що, згідно з вимогами чинного законодавства, передбачено кримінальну відповідальність за порушення конституційного права на таємницю листування та порушення недоторканності приватного життя", - наголошено в повідомленні.

LB.ua чекає від прокуратури на документальне підтвердження закриття кримінальної справи проти видання за всіма статтями, за якими її було порушено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram