ГоловнаПолітика

Яценюк: список опозиції міг би бути кращим

Він також пояснив, чому до писку потрапила колишня пасія Горбаля.

Яценюк: список опозиції міг би бути кращим
Фото: byut.com.ua

Один із лідерів Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк визнав, що її виборчий партійний список міг би бути кращим.

Про це він сказав сьогодні журналістам.

"Увесь список сформовано за рішенням семи партій. Звичайно, список міг би бути кращим. Ми недопрацювали в цьому питанні, тому що в нас немає акторів, спортсменів, письменників, співаків", - сказав Яценюк.

За його словами, у виборчому списку опозиції професійні політики, законодавці, представники місцевого самоврядування та ті, "хто пройшов горнило боротьби з Віктором Януковичем".

Відповідаючи на запитання, чим 55-те місце в списку Об'єднаної опозиції заслужила Тетяна Донець, яку не було помічено в активній опозиційній діяльності, Яценюк сказав: "Кожна людина, яка сьогодні є в списку, затверджена всіма партіями, і той, хто сьогодні в списку, отримав місце тільки завдяки своїй персональній роботі, в тому числі і в органах місцевого самоврядування в місті Києві та за боротьбу з головою райдержадміністрації через незаконну приватизацію дитячих садків".

Варто зазначити, що Тетяна Донець - екс-депутат Шевченківської райради Києва. За оцінками спостерігачів, як депутат Донець себе нічим особливим не проявила. Відносно недавно була пасією нардепа-"регіонала" Василя Горбаля. А ще її називають донькою Наталії Донець - депутата Верховної Ради третього скликання від партії "Громада" Павла Лазаренка.

Своєю чергою, перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов повідомив, що зустрічався з  Юлією Тимошенко й обговорював тему списків за тиждень до проведення з'їзду.

"Вона дала повноваження з'їзду та керівництву партії приймати остаточне рішення щодо списку, оскільки оперативного зв'язку в нас, безумовно, не могло бути", - сказав Турчинов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram