ГоловнаПолітика

Дочка Тимошенко розповіла прем'єру Люксембургу про маму

Сьогодні Немиря та Тимошенко-молодша перебувають у Люксембурзі.

Дочка Тимошенко розповіла прем'єру Люксембургу про маму
Фото: стоп-кадр с видеотрансляции

Сьогодні дочка лідера опозиції Євгенія Тимошенко та заступник голови партії "Батьківщина", колишній віце-прем'єр-міністр України Григорій Немиря провели зустріч з прем'єр-міністром Люксембургу Жаном-Клодом Юнкером.

Про це йдеться в повідомленні на сайті БЮТ.

Сторони детально обговорили ситуацію, пов'язану з продовженням порушень прав людини і ігноруванням принципу верховенства права в Україні. Євгенія Тимошенко повідомила Жана-Клод Юнкера про хід розгляду кримінальних справ проти її матері судами і про стан здоров'я Юлії Тимошенко.

"Незважаючи на всі спроби режиму знищити мою маму, вона не зламалася і продовжує свою боротьбу за демократичну Україну, місце якої в Європі", - підкреслила вона.

У свою чергу прем'єр-міністр Люксембургу підтвердив послідовну позицію його країни та інших країн-членів ЄС про неприпустимість використання системи кримінального правосуддя для політичних переслідувань. Було особливо підкреслено негайну необхідність для режиму Януковича ухвалити рішення про припинення використання антидемократичних принципів, беручи до уваги початок виборчої кампанії в Україні.

"Те, що зараз відбувається в Україні, не має нічого спільного з європейськими принципами та стандартами", - зазначив Жан-Клод Юнкер.

Євгенія Тимошенко подякувала за підтримку і наголосила: "Під час зустрічей з вами і з вашими колегами - лідерами країн ЄС, я висловлюю свою вдячність за солідарність у дії, яку ви демонструєте. Це важливо для моєї мами, це важливо для України".

Як відомо, Жан-Клод Юнкер обіймає пост прем'єр-міністра Люксембургу з січня 1995 року. Він очолює уряд країни ЄС довше за всіх прем'єр-міністрів в Європі і обіймає пост прем'єр-міністра, якого було обрано демократичним шляхом, довше за всіх діючих глав уряду світу. Він також є президентом Єврогрупи, яка здійснює політичний контроль за європейською валютою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram