ГоловнаПолітика

Для харківських депутатів закуплять планшети від Apple

В облраді говорять, що це не данина моді, а необхідність.

Для харківських депутатів закуплять планшети від Apple
Фото: www.telegraph.co.uk

Депутатам Харківської міської ради восени закуплять 105 планшетних комп'ютерів Apple iPad 2.

Про це повідомив директор департаменту інформаційно-комп'ютерного забезпечення Харківської міськради Олександр Фетісенко.

За його словами, придбання комп'ютерів фінансуватимуть із міського бюджету.

Фетісенко зазначив, що модель Apple iPad 2  обрано тому, що вона найкраще проявила себе під час тестувань.

"Це не данина моді, ми проводили тестування, у нас є певні технічні вимоги, і Apple iPad 2 найкраще себе зарекомендував", - зазначив він.

Фетісенко повідомив, що 23 серпня буде проведено тендер та визначено його переможця, з яким підпишуть договір на поставку планшетів.

А.Фетісенко зазначив, що пристрої закуплять у рамках створення системи електронного робочого місця депутата міськради. На його думку, нововведення суттєво підвищить оперативність роботи міськради та скоротить витрати на підготовку до сесій.

"Завдання цих нововведень - відійти від паперового документообігу, тому що з бюджету міста витрачають великі кошти на підготовку документів для засідань постійних комісій, для сесій. Це величезна кількість паперу, фарби для принтерів тощо", - зазначив Фетісенко.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович підписав закон №9634 про виведення держпідприємств із-під обов'язкової дії тендерних процедур Закону "Про здійснення державних закупівель".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram