ГоловнаПолітика

Ківалов і Колесніченко впевнені в конституційності закону про мови

Автор законопроекту вважає заяву Ставнійчук фривольною.

Ківалов і Колесніченко впевнені в конституційності закону про мови
Фото: http://nbnews.com.ua

"Регіонали" Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов наполягають на конституційності закону про мови.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Партії регіонів.

"Закон про мови повністю відповідає 10 статті Конституції, що, до речі, підтвердив голова Верховної Ради Володимир Литвин, підписавши його", - сказав Колесніченко.

Він також підкреслив, що цей закон відповідає загальноприйнятим нормам моралі і людяності, а також європейській хартії регіональних мов і мов національних меншин. На думку депутата, закон зберігає пріоритет української як державної відповідно до норм Конституції.

У свою чергу Ківалов вважає заяву радника Президента Марини Ставнійчук з приводу зазначеного закону її особистою думкою.

"Безумовно, кожен має право на свою думку. Я не знайомий з порядком діловодства в АП, але я дуже сумніваюся, що у відповіді на звернення, діючи в цьому випадку від імені всієї Адміністрації Президента, на її бланку, чиновник має право викладати свою приватну , сумнівну з правової точки зору, думку. Та й ще в такій фривольній формі", - сказано в повідомленні прес-служби Ківалова.

Нагадаємо, Ставнійчук вважає, що частина положень закону про мовну політику не відповідає Конституції та міжнародним правовим актам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram