ГоловнаПолітика

Герман: Янукович, вирішуючи долю закону про мови, не образить нікого

Представники інтелігенції хочуть обговорити ситуацію з Президентом.

Герман: Янукович, вирішуючи долю закону про мови, не образить нікого
Фото: Макс Левин

Радник Президента Ганна Герман упевнена, що рішення Віктора Януковича з приводу закону про мови буде справедливим.

Про це вона написала у своєму коментарі для ЗМІ.

"Єдине, в чому я впевнена і про що я вже говорила, - це те, що Президент своїм рішенням не образить жодну соціальну групу: ні тих людей, які рідною вважають українську мову, ні тих, хто рідною вважає російську або іншу мову" , - сказала вона.

Герман повідомила, що закон "Про засади державної мовної політики" наразі не надійшов на підпис в Адміністрацію Президента.

"До Президента у зв'язку з інформацією про підписання закону звернулися представники української інтелігенції. Вони просять про термінову зустріч з головою держави для обговорення ситуації", - сказала радник Президента.

За словами Герман, відомі громадські діячі, вчені та письменники (загалом понад 10 осіб) просять Президента про те, щоб така зустріч відбулася "вже завтра".

Водночас вона зазначила, що протокол Януковича повідомляє про заздалегідь узгоджений графік Президента, якого, як правило, не змінюють спонтанно.

"Але я знаю Президента і вірю, що Віктор Федорович знайде можливість обговорити таку важливу і непросту проблему з лідерами громадської думки. Тому будемо чекати на відповідь Президента", - сказала Герман.

Як відомо, 31 липня голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон "Про засади державної мовної політики", що розширює застосування російської мови на регіональному рівні, документ відправлено на підпис Президентові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram