ГоловнаПолітика

Б'ютівець подав до суду на Мартинюка і Литвина

Юрій Одарченко вдруге оскаржить закон про мови.

Б'ютівець подав до суду на Мартинюка і Литвина
Юрий Одарченко
Фото: gazeta.ua

Нардеп від БЮТ Юрій Одарченко оскаржує в Окружному адміністративному суді Києва дії спікера Володимира Литвина і його першого заступника Адама Мартинюка під час ухвалення закону про мови.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії "Батьківщина".

Відповідний позов Одарченко подав у вівторок.

Депутат звинувачує керівництво парламенту в порушенні всіх процедур ухвалення законопроекту, а також у порушенні своїх прав як громадянина і депутата, якому не дали змоги брати участь в обговоренні та голосуванні за цей законопроект і поправки до нього на пленарних засіданнях Ради.

Одарченко вимагає визнати протиправними дії Мартинюка під час розгляду законопроекту про мовну політику, зазначаючи, що, головуючи на засіданні, віце-спікер діяв не за встановленим законом порядком.

Зокрема, депутат вказує на порушення в процедурі ухвалення законопроекту за відсутності розгляду всіх поправок до нього й голосуванні питання про його ухвалення.

Одарченко також звинувачує Литвина в підписанні незаконного документа. У повідомленні наголошено, що такою є позиція всієї фракції БЮТ у Раді.

Нагадаємо, Одарченко намагався оскаржити ухвалення закону про мови в першому читанні, проте Вищий адмінсуд України відхилив цей позов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram