ГоловнаПолітика

Тимошенко мають намір захистити від відвідувань

Лікарі вважають, що візити іноземних делегацій сильно хвилюють екс-прем'єра і заважають її лікуванню.

Тимошенко мають намір захистити від відвідувань
Раиса Моисеенко
Фото: kp.ua

Перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко заявила, що, згідно з висновками фахівців Міжнародної медичної комісії, негативно вплинули на процеси реабілітації пацієнтки передусім надмірні відвідування Юлії Тимошенко посадовими особами та представниками міжнародних делегацій.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ, нагадуючи, що, за даними Пенітенціарної служби, загальна тривалість побачень ув'язненої зі своїми захисниками, родичами, іншими особами, зокрема представниками іноземних делегацій, становить 185 годин.

"Українські лікарі з німецькими колегами обговорювали цю ситуацію. Стаціонар насамперед передбачає охоронний лікувальний режим. Тому, на думку професорів - членів Міжнародної медичної комісії, надмірна кількість відвідувань пацієнтки - велике психологічне навантаження для неї. І на сьогодні німецькі й українські лікарі дійшли в цьому питанні згоди щодо необхідності обмеження такого навантаження на пацієнтку", - сказала перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко.

"У нас був прецедент, коли пані Анетт Рейсхауер під час візиту однієї з делегацій двічі заходила в палату і просила про закінчення бесіди в інтересах пацієнта. На жаль, реакції не було", - додала Моїсеєнко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram