ГоловнаПолітика

Азаров: опозиція готує провокації на виборах

Проте веб-камери на дільницях не дадуть це зробити, впевнений прем'єр.

Азаров: опозиція готує провокації на виборах
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що "деякі політичні сили" готують провокації на парламентських виборах.

Про це він заявив під час зустрічі в Києві з віце-президентом Групи прогресивного альянсу соціалістів і демократів Європарламенту Лібором Роучеком, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Деякі політичні сили готують певні провокації. Ми до цього готові і збираємося за допомогою міжнародних спостерігачів мінімізувати вплив цих провокацій на оцінку виборів", - заявив Азаров.

Прем'єр-міністр наголосив, що парламентські вибори матимуть вирішальне значення для майбутнього держави - від їхніх результатів, на його думку, залежить, чи буде продовжено системні перетворення в багатьох сферах життя суспільства, спрямовані на поліпшення економіки і підвищення рівня життя громадян. Таким чином буде практично реалізовано європейську перспективу України, акцентував Азаров.

"Ми ухвалили рішення встановити на кожній дільниці веб-камери. Це дозволить зняти всі спекуляції щодо можливості фальсифікації виборів. Найцікавіше, що проти встановлення веб-камер виступили ті, хто більше за всіх говорив про можливість фальсифікації виборів. Ми завершимо цю роботу, і в кожного з'явиться можливість спостерігати за перебігом виборів у режимі он-лайн", - сказав він.

Він зазначив, що Кабмін зацікавлений у проведенні чесних і демократичних виборів, саме тому запрошує всіх міжнародних спостерігачів приєднатися до моніторингу їхнього проведення. За словами Азарова, практично всі європейські організації висловили бажання скерувати своїх представників в Україну на парламентські вибори.

Стосовно підрахунку голосів, то наскільки знаю я, він теж буде фіксуватися

— Сергій Тігіпко, віце-прем'єр, один з керівників виборчої кампанії Партії регіонів

"Ми зацікавлені, щоб вибори минули абсолютно прозоро, вільно і без порушень", - наголосив прем'єр-міністр.

За словами європарламентарія Лібора Роучека, надзвичайно важливо, що український уряд налаштований організувати виборчий процес максимально відкрито і прозоро, щоб міжнародні спостерігачі на власні очі змогли переконатися в демократичності виборчого процесу.

"Дуже добре, що в підготовці до виборів ви максимально відкриті. Необхідно запросити на вибори всіх охочих, щоб вони на власні очі змогли побачити, як організовано виборчий процес, і переконалися, що вибори прямі, чесні, відкриті, що всі партії мають можливість брати в них участь. Це дозволить показати скептикам, що вибори проходять відкрито і демократично", - зазначив євродепутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram