ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Стецьків: опозиція не зробила жодних висновків із попередніх помилок

Депутат не знає критеріїв добору кандидатів.

Стецьків: опозиція не зробила жодних висновків із попередніх помилок
Фото: zarvanytsya.org.ua

Рішення вчорашнього з'їзду Об'єднаної опозиції, за результатами якого в передвиборний список не внесли кількох "ідейних опозиціонерів", є програшем для опозиції.

Про це в інтерв'ю газеті "День" сказав нардеп-опозиціонер Тарас Стецьків.

"Те, що мене немає в партійних списках, - прогнозовано. Ще рік тому я чітко сказав - і Юлії Тимошенко, і Юрієві Луценку, - що у список я не хочу і пропоную підтримати мене в мажоритарному окрузі. Чому сьогодні в 117 мажоритарному окрузі у Львові підтримали Ігоря Васюника - питання не до мене", - сказав депутат.

Також Стецьків вважає, що опозиція не зробила жодних висновків із попередніх помилок.

"Якби це був одиничний випадок, то я списав би це на неприязне ставлення до мене Яценюка, але якщо йдеться про інших людей - зі списку викинули Філенка, Донія, ще з десяток людей, які проявили себе як чіткі опозиціонери, тоді це тенденція. Виходить так, що ця опозиція просто не хоче вигравати вибори - по-дорослому вигравати у влади. Вона хоче легко пройти в Раду і стати опозицією в наступному парламенті", - заявив Стецьків.

Депутат зазначив, що з березня цього року не мав розмов із керівниками опозиції. "Кілька моїх спроб запитати, чи підтримають вони моє висування в окрузі, закінчилися тим, що я досі ні з ким із них не спілкувався. Вони просто уникали розмов", - додав він.

На запитання, чи узгоджували списки з Юлією Тимошенко, Стецьків сказав, що "кажуть, що щось узгоджувалося, щось не узгоджувалося. Це питання передусім потрібно поставити Арсенієві Петровичу Яценюку - чому так сталося, що з десяток відданих українській справі і перевірених людей не потрапили ні в списки, ні в мажоритарні округи?"

При цьому депутат додав, що не знає критеріїв добору кандидатів.

Тим часом Стецьків підтвердив, що, незважаючи на відмову опозиції підтримати його, має намір балотуватися в 117 виборчому окрузі у Львові.

"І, радше за все, я там виграю. Буду йти як кандидат від опозиції, тільки правдивої, а не тієї, яка називає себе Об'єднаною", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Об'єднана опозиція запропонувала соратникам Луценка місце в списку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram