ГоловнаПолітика

Власенко стверджує, що влада хоче вдруге заарештувати Тимошенко у справі про ЄЕСУ

На думку адвоката, екс-прем'єрку потрібно заарештувати вдруге, щоб змінити вирок у газовій справі.

Власенко стверджує, що влада хоче вдруге заарештувати Тимошенко у справі про ЄЕСУ
Фото: Макс Левин

Захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко заявив, що влада хоче вдруге заарештувати екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко у справі про діяльність ЄЕСУ.

Про це він сказав на брифінгу після судового засідання, коментуючи  призначення наступного судового засідання у справі ЄЕСУ на 14 серпня.

"Суд у Харкові призначено за два дні до розгляду справи в суді касаційної інстанції. Це чергове повторення. Їм потрібно вдруге заарештувати Тимошенко тут, щоб, можливо, змінити вирок у газовій справі. Це єдина логіка, яка є в такому призначенні судового розгляду", - сказав Власенко.

Водночас він звернув увагу суду на те, що обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою неможливо без участі в судовому засіданні самого підсудного.

"Не можна ухвалювати рішення про застосування запобіжного заходу по телебаченню", - наголосив Власенко.

Нагадаємо, сьогодні, 31 липня, суддя Костянтин Садовський переніс судове засідання у кримінальній справі про ЄЕСУ проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко на 14 серпня.

Окрім того, суддя Садовський доручив скерувати запити очільнику Апеляційного суду Харківської області та головному лікарю ЦКЛ №5 стосовно технічних можливостей провести відеоконференцію.

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовилася брати участь у суді в режимі відеоконференції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram