ГоловнаПолітика

У "Батьківщині" зріє бунт, - джерело

У партії зріє невдоволення через сформовані списки.

У "Батьківщині" зріє бунт, - джерело

У партії "Батьківщина" зріє невдоволення через сформовані списки на парламентські вибори.

Про це пише газета "Коммерсант-Украина" з посиланням на джерела в "Батьківщині".

"У партії зріє бунт. Є інформація про підготовку відкритого з'їзду, на якому буде ухвалено звернення до Юлії Тимошенко. Крім того, є ті, хто готовий вийти до преси з інформацією про переворот у партії", - повідомило джерело.

Як відомо, у понеділок, 30 липня, Об'єднана опозиція на з'їзді затвердила списки на парламентські вибори. Багато активних представників опозиційних партій виявилися у непрохідній частині списку.

Також, вчора відбулася позачергова сесія Верховної ради. Б'ютівці Сергій Міщенко і Вадим Коротюк вийшли з фракції БЮТ, про що було оголошено на засіданні.

Мотивів свого рішення б'ютівець Міщенко не приховував.

До такого кроку його підштовхнула образа на своїх колег по фракції - вранці депутат дізнався, що у виборчому списку "Батьківщини" він посіяний під 142-м номером, що не гарантує йому потрапляння у Верховну раду VII скликання.

"Якщо в цій партії ("Батьківщині") так оцінюють вірність, краще я піду. Якщо вони вважають, що в наступному скликанні такий багнет, як Міщенко, їм не потрібен, то я з таким генералітетом не можу йти в бій", - заявив Міщенко, згадавши, що був активним учасником "барикад, судів, ночівель у лікарнях", не став "тушкою" і навіть відмовився від звання заслуженого юриста, яке йому присвоїв Президент Віктор Янукович.

Зокрема Сергій Міщенко заявив, що не має наміру відмовлятися від політики і готується поборотися за депутатський мандат як самовисуванець по 98-му виборчому округу (Яготин, Київська область).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram