ГоловнаПолітика

У Криму суд засудив проросійського активіста до 2,5 року

У промовах оратора містилися висловлювання, які ображають національні почуття кримських татар.

У Криму суд засудив проросійського активіста до 2,5 року
Владимир Тюнин
Фото: http://new-sebastopol.com

Центральний райсуд Сімферополя засудив активіста із Севастополя Володимира Тюніна, обвинуваченого в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, до 2,5 року позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік, а також із забороною займатися політичною діяльністю протягом 3 років.

Про це повідомив координатор Народного фронту "Севастополь-Крим-Росія" Валерій Под'ячий.

За його словами, біля будівлі суду пройшов мітинг на підтримку Тюніна.

У прес-релізі зазначено, що активіста звинувачували за висловлювання на пікетах у липні 2010 року в Сімферополі на вулиці Ялтинській, 22 (за цією адресою мусульмани будуть будувати соборну мечеть) і біля представництва Президента України в Криму.

"Підтверджено, що в промовах оратора містилися висловлювання, які ображають національні почуття осіб певної національності", - повідомляє відомство.

Із повідомлень у низці ЗМІ відомо, що йдеться про кримських татар.

"Справа Тюніна свідчить, що більшість жителів Криму, з погляду київської влади, демонструє ідеологічну розгнузданість і викликає непатріотизм. Завтра на місці Тюніна може виявитися будь-який житель півострова, оскільки байдуже і навіть презирливе ставлення кримчан до ідеалів і цінностей Української Держави ніколи особливо не маскували", - заявив Под'ячий.

Тюнін очолює Координаційну раду російських організацій Тавриди і Севастополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram