ГоловнаПолітика

У Севастополі провели генеральну репетицію параду

28-29 липня в місті відсвяткують День ВМФ Росії і День флоту України.

У Севастополі провели генеральну репетицію параду
Фото: sevnews.info

Близько 5 тис. осіб, понад 20 бойових кораблів, 10 допоміжних суден і 20 одиниць військової техніки взяли участь 26 липня в генеральній репетиції спільного параду України та Росії в Севастополі з нагоди Дня Військово-морського флоту Росії і Дня флоту України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони Росії.

Репетиція пройшла на внутрішньому рейді Севастопольської бухти.

Коментуючи майбутню подію, командувач Чорноморським флотом Росії контр-адмірал Олександр Федотенков зазначив, що парад стане свідченням співпраці флотів двох держав, вірності загальній славній історії.

Спільні урочистості пройдуть у Севастополі 28 і 29 липня.

28 липня в Катерининському сквері буде покладено квіти до пам'ятника засновниці Севастополя імператриці Катерині ІІ.

Потім в Академічному російському драматичному театрі імені Луначарського пройде урочисте зібрання та концерт за участю військовослужбовців двох флотів.

Святковий день, 29 липня, в Севастополі розпочнеться з покладання моряками Чорноморського флоту та Військово-морських сил України, представниками міської влади та делегацій регіонів Росії та Україні вінків і квітів до Меморіалу героїчним захисникам Севастополя 1941-1942 років.

З 09:00 і до полудня на внутрішньому рейді Севастопольської бухти проходитиме парад кораблів двох флотів і військово-спортивне свято.

У показових заходах візьмуть участь бойові кораблі основних класів, підрозділи морської піхоти та військовослужбовці школи водолазів ВМФ, а також творчі колективи Чорноморського флоту.

Програмою свята також передбачено чин урочистого освячення нового кам'яного хреста на Свято-Миколаївському храмі, розташованому на Братському кладовищі Севастополя.

У другій половині дня на Мінній стінці для відвідування мешканцями та гостями Севастополя буде виставлено кораблі Чорноморського флоту, а на Приморському бульварі пройде святковий концерт творчих колективів суб'єктів Росії, які шефствують над з'єднаннями і кораблями ЧФ.

Свято завершиться артилерійським салютом і панорамним феєрверком над акваторією Севастопольської бухти.

Нагадаємо, Україна і Росія проведуть спільне святкування Дня флоту вперше за багато років.

Очікують, що в параді візьмуть участь понад 30 бойових кораблів і допоміжних суден двох флотів, близько 30 одиниць бойової техніки та понад 3 тис. військовослужбовців.

Президент Віктор Янукович своїм указом від 30 грудня 2011 року переніс святкування Дня українського флоту з першої на останню неділю липня, коли Росія відзначає День ВМФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram