ГоловнаПолітика

"УДАР" скаржиться на репресії

Проти рейтингового кандидата від партії в Запоріжжі порушили чотири кримінальні справи.

"УДАР" скаржиться на репресії
Фото: http://kyiv.klichko.org

Партія Віталія Кличка "УДАР" заявила, що влада почала репресії проти її членів.

Зазначено, що після того, як

партія оприлюднила списки претендентів у кандидати в мажоритарних округах, проти людей у цих списках розпочалася "справжня війна" із залученням силових структур, зокрема податкових органів.

Зокрема, як повідомляють у партії, особливо критична ситуація склалася в Запоріжжі, де проти голови обласного виборчого штабу і "найбільш рейтингового кандидата" в окрузі №82 Вадима Кривохатька порушили чотири кримінальні справи за надуманими приводами.

У партії повідомляють, що в селище, де мешкає Кривохатько з родиною, приїхали понад 30 слідчих прокуратури, по одному слідчому на 5 жителів селища, і почали залякувати людей, вимагаючи дати компромат проти члена "УДАРу". Обшуки проводять удома і в офісах голови запорізького облштабу, а також його заступника з обласної організації партії. За інформацією партії, силові структури готові піти на оголошення Кривохатька в розшук.

Партія заявляє, що Кривохатько має 45% підтримки населення у своєму окрузі і стовідсотково переможе будь-якого провладного кандидата. Ситуацію з його переслідуванням у Кличка розцінюють як повторення сценарію з представниками інших опозиційних партій, яких влада "залякує і душить" для того, щоб вони відмовилися від своїх політичних поглядів.

У партії також зазначають, що це не поодинокий випадок дій проти партійців, схожі ситуації трапляються в інших регіонах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram