ГоловнаПолітика

Тюремники показали висновки судмедекспертизи Тимошенко

Адвокат Сергій Власенко вважає, що тюремники лукавлять.

Тюремники показали висновки судмедекспертизи Тимошенко
Фото: Макс Левин

Призначене на найближчий вівторок, 31 липня, засідання Київського райсуду Харкова у справі корпорації ЄЕСУ, найімовірніше, відбудеться за особистою участю Юлії Тимошенко.

Про це "Сегодня" повідомили в Держпенітенціарній службі, пославшись на висновок комісійної судмедекспертизи (СМЕ), де нинішній її стан оцінюється як задовільний.

"Виявлені у Юлії Володимирівни хворобливі зміни є хронічними, але не тяжкими, і її життю нічого не загрожує, - сказав глава Харківського облбюро СМЕ Юрій Кравченко. - Комісія не вбачає медичних протипоказань щодо спроможності Тимошенко брати участь за межами медустанови в заходах, що вимагають сприйняття і аналітичного узагальнення наданої інформації, висловлювання власної думки та дискусії".

За словами глави облбюро СМЕ, захист екс-прем'єра намагався втручатися в роботу експертів і перешкоджати їй, що суперечить закону про судову експертизу і може бути розцінено як посягання на незалежність досліджень.

Адвокат Сергій Власенко вважає, що тюремники лукавлять: "Це просто набір слів, - обурений він. - Якщо мирний, за їхньою логікою, варіант зведеться до проведення з Юлією Володимирівною відеоконференції, то цього в законі не передбачено, і в палату суддю теж не привезуть. Нехай краще закони вивчають, і нічого не доведеться придумувати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram