ГоловнаПолітика

У Рівному депутати побилися через землю

Участь брали б'ютівець і "свободівець".

У Рівному депутати побилися через землю
Фото: donbass.ua

Під час сесії Рівненської міськради побилися керівник фракції ВО "Свобода" Олександр Лащук і лідер фракції "Батьківщина" Юрій Запорожець.

Причиною бійки став розгляд питання про видачу дозволу на надання в безкоштовне користування земельної ділянки площею 0,14 га, що в центрі міста, по вул. 16 Липня.

На думку депутатів із фракції "Свобода", земельні питання міськрада розглядає не в інтересах територіальної громади, а хоче "роздерибанити" ділянки задля цілей певних бізнесових кіл міста.

Як повідомила на сесії депутат міськради та голова управління Держкомзему області Світлана Богатирчук-Кривко, за зазначеним будинком можна закріпити тільки 10 соток землі, а не 14, оскільки "фактично це не багатоповерхівка, а індивідуальний житловий будинок".

Зважаючи на це, депутат Лащук заблокував роботу лічильної комісії, щоб не допустити ухвалення рішення із цього питання. Однак відтягнути його від лічильної комісії кинувся керівник фракції "Свобода", колишній офіцер міліції Запорожець. Між депутатами виникла бійка, а їм на допомогу кинулися колеги з фракцій.

Міський голова Володимир Хомко висловив думку, що, мабуть, до наступних парламентських виборів сесії міськради взагалі можуть не проводити, щоб не давати приводу окремим депутатам "піаритися".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram