ГоловнаПолітика

Литвин підпише закон про мови?

Джерело в Кабміні розповіло про зміну планів спікера.

Литвин підпише закон про мови?
Фото: segodnya.ua

Володимир Литвин залишиться на посаді спікера Верховної Ради і підпише закон про мови.

Про це "Сегодня" повідомило джерело в Кабінеті Міністрів.

Однак у самого Литвина коментар отримати не вдалося: його прес-служба повідомила, що спікер зараз у відпустці і коментарів не дає.

Проте раніше один із депутатів Народної Партії повідомив видання, що рішення з мовного закону лідер їхньої партії ухвалюватиме за підсумками соціологічного заміру на його окрузі в Житомирській області; можливо, результати показали, що підпис під законом Колесніченка-Ківалова на рейтинг популярності Литвина в окрузі не впливає або впливає незначно.

Також інформація від джерела в Кабміні побічно підтверджується інформацією від джерела у фракції Партії регіонів, яке повідомило, що призначена на 31 липня позачергова сесія, на якій планувалося відправити у відставку Литвина, може не відбутися.

Нагадаємо, раніше регіонали заявляли, що не проти, щоб Литвин залишався спікером до виборів ВР.

"Наша позиція незмінна: ми з повагою ставимося до Володимира Михайловича. Ми за те, щоб він був спікером аж до кінця скликання, але при цьому, звичайно, виконував свої обов'язки. Думаю, заява про непідписання закону була емоцією", - заявляв перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram